Kilpailun suojelijan – Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halosen tervehdys rallikansalle

13.02.2017
Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen (kuva Juuli Aschan)

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen (kuva Juuli Aschan)

Hyvät moottoriurheilun ystävät!

Vuoden 2017 SM Vaakuna-Ralli kokoaa jälleen yhteen sekä ammattilaiset että intohimoiset harrastajat. Tapahtuman järjestelyt hoituvat nekin kiitettävällä tavalla – niin kuin aina. Mikäli yhtään tuntee suonissaan virtaavan bensiiniä, niin näitä ralleja kelpaa tulla katsomaan kauempaakin.
Vaakuna-Ralli palkittiin Etelä-Savon Urheilugaalassa vuoden 2016 urheilutekona. Palkinto jaettiin viime kuun loppupuolella Mikkelissä. Ilman yhteistyökumppaneita, ahkeria talkoolaisia, katsojia sekä tietysti kilpailijoita ei moinen hieno tunnustus olisi mahdollista. Me ihmiset teemme yhdessä tämänkin vuotisen tapahtuman. SM-rallin osakilpailun isännöinti osoittaa sen, että suositulle moottoriurheilun muodolle on Mikkelissä tilausta ja että olemme merkittävä osa suomalaista urheilukarttaa.
SM Vaakuna-Ralli on vuotuinen näkyvä talvitapahtuma Mikkelissä. Ensimmäisenä kilpailupäivänään se tuo toimintaa ja säpinää Kalevankankaalle, joka profiloituu entisestään urheilun ja liikunnan keitaana. Raviradan, jäähallin ja viereen nousevan Saimaa Stadiumin sekä Sport Forumin ja ulkoilumaastojen monipuoliset mahdollisuudet palvelevat sekä huippu-urheilua että liikunnan harrastajia. Mikkelissä olosuhteet ovat kohdillaan ja ne paranevat koko ajan.

Tämän vuoden rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta, perjantaina kaksi ja lauantaina loput seitsemän. Reitti on edellisvuoteen verrattuna uusiutunut paljonkin ja ralli levittäytyy lähes joka puolelle Mikkeliä. Tarjolla on siis mielenkiintoisia osuuksia talvisissa maisemissa.

Toivotan kaikille mielenkiintoisia hetkiä SM-rallin parissa, vauhdin hurmaa ja osallistujille hyvää kilpailuhenkeä!

Timo Halonen
Mikkelin kaupunginjohtaja