MIKKELISSÄ TEHTIIN HISTORIAA – VAIN 16-VUOTIAS KALLE ROVANPERÄ SM1-LUOKAN VOITTOON!

19.02.2017

AKK:n erityisluvalla Suomessa ensimmäistä kertaa ajanut 16-vuotias Kalle Rovanperä päihitti koko maan parhaimmiston suvereenilla tyylillä. Täysin ongelmitta kilpailun toinen päivä ei kuitenkaan sujunut, päivän ensimmäisellä EK:lla Rovanperältä meni rengas, ja viimeisen EK:n loppupuolella edellä menijän takavalot pomppasivat eteen – Rovanperän edessä lähtenyt Ville Ruokanen ajoi risteyksessä pitkäksi ja tilanteessa tuhraantui aikaa niin paljon, että Kalle sai hänet kiinni. Tilanne kuitenkin laukesi nopeasti – Ruokanen ymmärsi tilanteen tärkeyden ja laski sopivan paikan tullen Kallen ohitseen.

Kamppailu SM -pisteissä johdossa olevan Teemu Asunmaan kanssa oli loppuun saakka tiukkaa, toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kokonaisero Kallen eduksi oli 6,2s ja viimeisen erikoiskokeen maalissa 10,7s. Kolmanneksi SM 1 -luokassa sijoittui Juha Salo, eroa Rovanperään 1.03,9 ja Asunmaanhan 53,2s.

”Olemme saaneet nyt olla tekemässä ja todistamassa autourheiluhistoriaa – aivan mahtava fiilis meillä, katsojilla ja aivan varmasti myös Kallella taustajoukkoineen!” hehkutti kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen.

Mikkelissä tehtiin historiaa kahdestakin syystä – Täällä ajettiin Suomen kautta aikojen ensimmäinen Baltic Rally Trophy -osakilpailu ja toinen, no tietysti Kalle Rovanperän osallistuminen ensimmäiseen SM -ralliinsa Suomessa.

Baltic Rally Trophy -osakilpailun voitti Nikolay Gryazin kartturinaan Yaroslav Fedorov, toinen oli Jari Ketomaa (ero Gryaziniin +3.02,7) jonka ralli kotimaisemissa meni harmillisesti pilalle auton teknisistä ongelmista johtuen. Kolmas tässä Baltic Rally Trophy -sarjan osakilpailun 1 -luokassa oli Lielkajis Guntis, ero kärkeen 7.58,3. Toisen tämän sarjan luokkavoittaja (LK4) oli ruotsalainen Jonna E:son Brådhe, joka taustajoukkojensa kertoman mukaan oli aivan innoissaan päästyään ajamaan Mikkelissä – taustajoukot kiittelivät järjestäjää vuolain sanoin järjestelyistä ja sanoivat kertovansa kaikille tuttavilleen miten hieno kisa, reitti – järjestelyt kaikkineen – ja lupasivat tulla uudestaan, mukanaan monta muuta ruotsalaista osallistujaa taustajoukkoineen.

2017 SM Vaakuna-Rallin järjestäjä Mikkelin Urheiluautoilijat ry on tyytyväinen kilpailupäivien antiin ”Olemme enemmän kuin tyytyväisiä, kaikki sujui suunnitelmien mukaisesti – tästä kiitokset ihan kaikille jotka ovat tätä mahtavaa tapahtumaa ovat olleet tavalla tai toisella meidän kanssamme tekemässä” tiivistää tuntemuksensa järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Hannu Hulkkonen ja jatkaa ”Kilpailu tehdään ensisijaisesti kilpailijoille – katsojia kuitenkaan unohtamatta. Ilman yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia tällaista tapahtumaa ei pystytä järjestämään. Heille siis iso kiitos.”

Myös tämä lauantain osuus kilpailusta houkutteli reitin varrelle käsittämättömän määrän yleisöä, parkkeerattujen autojen jonot kulkureitin varrella olivat kilometrejä pitkät – perjantain yleisöerikoiskoetta oheisohjelmineen oli todistamassa nelisen tuhatta ihmistä.

Kalle Rovanperä ei ajanut SM-pisteistä, joten korkeimman pistepotin SM1-luokassa nappasi Teemu Asunmaa. Toiseksi korkeimmat pisteet otti Juha Salo ja kolmanneksi suurin pistepotti meni Jarkko Nikaralle.

– Aika uskomatonta! Todella hieno fiilis, onhan tämä huimaa ja kuitenkin meidän ensimmäinen SM-ralli, 16-vuotias sensaatiokuljettaja Kalle Rovanperä iloitsi rallin maalissa.

 

(Kuva Taneli Niinimäki)