FMX Stunt Show tarjoaa adrenaliiniryöpyn yleisölle – tiedossa talven vauhdikkain perjantai-ilta

20.12.2017

Ennen parilähtönä kisattavan supererikoiskokeen alkua perjantaina 16. helmikuuta, tuo Vaakuna-Ralli yleisön nähtäväksi ja koettavaksi Suomessa ennennäkemättömän freestyle motocross stuntesityksen, jonka päätähtinä ovat maailman parhaat FMX-taiturit: espanjalainen Marc Pinyol Guardia sekä suomalaiset Sebastian Westberg ja Niko Säkkinen.

Freestyle motocrossissa eli FMX:ssä ajaja tekee muokatuilla motocross-pyörillä mahdollisimman hienoja liikkeitä ja temppuja ilmalennon aikana. Sebastian Westberg on Suomen ainoa kansainvälisillä areenoilla esiintyvä ja kisaava FMX-kuski. Westberg teki ensimmäisenä suomalaisena voltin etuperin ja hän on myös ensimmäinen suomalaiskuski, joka osallistui lajin arvostetuimpaan kisaan, Red Bull X-fightersiin. Marc Pinyol on lajin legenda, joka on mm. ensimmäisenä maailmassa tehnyt ”Inside Roll” -tempun. Niko Säkkinen on omien sanojensa mukaan ”salolainen stunttikuski”, jonka huikeita temppuja on nähty mm. televisiossa.

Show’n aikana yleisölle esitellään, mitä kaikkea moottoripyörän kanssa voi tehdä yli 10 m korkeiden ja 20 m pitkien ilmalentojen aikana! Oman jännityksensä esitykseen tuo tietenkin talviset olosuhteet, joista Pinyolilla ei ole aiempaa kokemusta… Eikä sen puoleen myöskään piikkipyöristä!

Tämä on vuoden huikein tapahtuma, jota ei todellakaan voi jättää kokematta!

Kuva: Iikka Isoluoma