Turvassa Tiellä -ohjelma mukana Vaakuna-Rallissa

15.02.2018

AKK:n valtakunnallinen liikenneturvallisuusohjelma Turvassa Tiellä lanseerattiin viisi vuotta sitten Mikkelin SM-rallin yhteydessä. SM Vaakuna-Rallin kisaviikko valikoitui myös tällä kertaa luontevaksi ajankohdaksi käynnistää Turvassa Tiellä -videokampanja ja esittäytyä uudistuneiden verkkosivujen sekä sosiaalisten median kanavien  (Facebook, Instagram, Twitter) myötä.

Turvassa Tiellä -videokampanjan käynnistää Mika Häkkinen, joka kehottaa liikenteessä liikkujia pitämään huolta ajovarusteistaan ja tarkistuttamaan renkaat. Pitkin kevättä Turvassa Tiellä -kanavissa julkaistavilla ja sosiaalisessa mediassa näkyvillä videoilla antavat liikenneturvallisuuslupauksensa ja -ohjeensa Häkkisen ja Lapin ohella mm. Leo-Pekka Tähti, Kaisa MäkäräinenMikael Forssell sekä monet muut tunnetut urheilukasvot.

Kampanjalla pyritään herättämään huomiota liikenneturvallisuutta edistäviin tekoihin ja aktivoimaan moottoriajoneuvolla liikkuvia vaikuttamaan sekä itseensä että lähipiiriinsä, jotta arkiliikenteestä tulisi turvallisempaa. Liikenneturvallisuuslupauksien punaisena lankana kulkevat Kymmenen Kultaista Tieliikennesääntöä ovat Turvassa Tiellä -hankkeen ydinsanoma.

Turvassa Tiellä -yhteistyökumppaneita ovat Suomen Poliisi, Suomen Autokoululiitto, NEP Finland, Nokian Renkaat, ja Lasol. Liikenneturvallisuutta rakentamassa ovat myös Suomen Moottoriliitto ja Moottoripaja-hanke.

Lisätiedot: AKK / Turvassa Tiellä: Raakel Koittola, 044 358 4522, raakel.koittola@autourheilu.fi

Otsikkokuva: Tonigraphs/Toni Ollikainen