Kuusi osakilpailua, neljä mestaruutta – Rallin SM-kausi 2020 käynnistyy

17.01.2020

Ralli SM -sarjassa ajetaan kaudella 2020 kuusi osakilpailua. Sarja alkaa tammikuussa Rovaniemeltä ja mestarit tiedetään syyskuussa Pohjanmaalla.

Kauden 2020 käynnistävä Rovaniemen Arctic Lapland Rally on siirtynyt kalenterissa viikkoa aikaisemmaksi totutusta. Rovaniemen jälkeen talvikausi jatkuu niin ikään totuttua aiemmin ajettavalla Mikkelissä SM Vaakuna-Rallilla, ja talvikauden päättää helmikuun lopulla Joensuun SM Itäralli.

– Rovaniemi on kaikin puolin uniikki tapahtuma. Mikkeli taas tekee toivotun comebackin. Joensuussa kuskit pääsevät ajamaan ehkä maailman hienoimmilla teillä, kuvailee AKK:n rallin lajipäällikkö Henrik Frank Arctic Lapland Rallylle.

Kesäkausi aloitetaan Kouvolassa perinteisellä SM O.K. Auto-rallilla. Sen jälkeen syksyllä ovat vuorossa Oulu ja Seinäjoki.

– Kouvola on perinteinen ja takuuvarmasti hyvä kilpailu. Oulussa nähdään tuulahdus tulevaisuutta, kun järjestäjänä toimii yritys yhteistyössä paikallisten autourheiluseurojen kanssa. Pohjanmaa Ralli on nimeä myöten perinteinen ja Pohjanmaa alueena Keski-Suomen ohella tietynlainen autourheilun keskus Suomessa, Frank sanoo.

Suomenmestaruudet jaossa neljässä luokassa – yhdessä luokassa uudet autot

SM-mitaleista taistellaan neljässä luokassa. SM1-, SM2- ja SM3-luokat ovat pysyneet sääntöjen puolesta ennallaan. SM4-luokka muuttuu V1600-autojen luokaksi. Autot ovat alle 1600-kuutioisia ja käytännössä vakioautoja, joissa on rallin turvavarusteet ja renkaat.

SM3-luokassa kisataan muistakin kuin SM-pisteistä

Flying Finn Future Star -kilpailussa panoksena paikka rallin MM-sarjassa. Ralli SM -kauden päätteeksi valitaan kuljettaja, joka edustaa Flying Finn Future Star -tunnuksia MM-ralleissa vuonna 2021. Kilpailuun voivat osallistua enintään 25-vuotta vuoden 2020 aikana täyttävät ja SM3-luokkaan osallistuvat Ford Fiesta -kuljettajat, jotka käyttävät Pirellin renkaita. Aiemmin tämä kilpailu on tunnettu nimellä Tulevaisuuden Tähti.

Niin ikään Ford Fiesta -kuljettajille tarkoitettua Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjaa ajetaan SM-sarjan yhteydessä.

Tekstilähteet: Ralli SM -sarjatiedote, Arctic Lapland Rally -rallilehti
Kuva: Ralli SM/Taneli Niinimäki Photography