RSJM-kausi käynnistyy Mikkelistä – ”pikkuveli” mukaan Ralli SM -kelkkaan

07.02.2020

Kaudesta 2020 alkaen Ralli SM -sarja saa mukaan pysyvästi niin kutsutun pikkuveljensä, Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan, joka käynnistää omat pistetaistelunsa Mikkelistä. Ainoastaan Ralli SM -kauden avaus, Arctic Lapland Rally ei kuulunut vielä junioreiden kalenteriin.

Rallisarjojen yhdistämiseen on ollut ilmoilla pidemmän aikaa, mutta nyt se viedään viimein käytäntöön.

– Kaudella 2020 Rallin Suomen Juniorimestaruussarja on entistä kiinteämmin osa Ralli SM -sarjan kokonaisuutta. Ratkaisuun päädyttiin ennen kaikkea siksi, että saamme kaikki SM-tason rallisarjat samaan kokonaisuuteen ja samoihin tapahtumiin, ja sitä kautta tehostettua myös Junioreiden ja Nuorten SM-sarjojen näkyvyyttä ja asemaa, rallin lajipäällikkönä AKK:ssa toimiva Henrik Frank kertoo.

– Lisäksi tämä ratkaisu tarjoaa tavoitteellisesti urallaan eteneville kuljettajille mahdollisuuden saada tärkeää kokemusta SM-ralleista tulevaisuutta silmällä pitäen.

Kaudella 2019 RSJM-mestaruuden nimiinsä vei Jyri Räsänen.

RSJM-mestaruustaistelun lisäksi yhtenä mielenkiintoisena ralliluokkana toimii Nuorten SM, jossa voiton viime vuonna vienyt Miko Kiminki nähdään tällä kaudella Ralli SM -sarjan puolella SM4-luokassa.

Mielenkiinnolla seuraamme kauden käynnistävää kilpailua, jossa RSJM:ssä mukana 24 ja Nuorten SM:ssä 20 autokuntaa, ja sitä, miltä nuorten kuljettajien vauhti näyttää – onko näköpiirissä uusia nousevia rallitähtiä?